Dagens träning: bodybuilding som inte var bodybuilding

Erdoderdo


Jag hade någon ny idé om att köra lite bodybuilding för att få ökad muskelvolym för att sedan kunna bli starkare. Dagens träningspass gick därför i Ove Rytters namn, mannen som gav gymmaskinerna ett svenskt ansikte, och alla övningar gjordes om 10-12 repetitioner.

Fast jag kom på efter dagens pass att man ju inte kör compound movements när man kör BBB (boring but big), utan enbart isolerade övningar och sånt är jag inte så bekant med. Så det blev ingen bodybuilding men ett styrkepass som var kort och skönt.


Jag gjorde idag:
3X12 av
Marklyft 50kg+utfall med bakre benet på låda + 20kg kettlebell mellan benen – tre varv

3X12 av
Höftlyft (hip thrusters) med skivstång 50kg + svingar med 20kg kettlebell – tre varv

3X12 av
Rodd med skivstång 25kg + good mornings med 25kg – tre varv

Snabbt och svettigt, cirkus 30 minuter var jag på gymmet. Sen hem till kidsen.


Min nya frajsa. Planerar att ha det rakt upp också, hela alltet. Det är bara att acceptera,
/sportig mamma

Annonser

6 reaktioner på ”Dagens träning: bodybuilding som inte var bodybuilding

    1. Du är också stark Lisa, prova lägga på lite nästa gång – ofta tror man att man är svagare än man är. Ju. Höftlyft till exempel, när vi gjorde det i cirkel på Rosa Skrot (för mig du var med en gång) så gjorde vi ju det en miljard gånger med långa intervaller. Här mer koncentrerat och kortare.

      1. Iofs därför det är bra att bodybuilda då. Jag körde t.ex marklyft och rodd ihop och då klarar jag direkt mindre. Om det nu var 25 eller 30 eller vad det var. Bara marklyft kanske jag klarar mer. Nästa gång! Ska kopiera detta pass och köra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s