Träning med Casall HIT i Vasaparken

Träning

Igår blev jag bjuden av Lovisa att tillsammans med några andra tjejer testa på Casalls nya träningsupplägg HIT. Några andra bloggare som också tagit med sig vänner var Terese Alvén och hennes Sparkibaken-gäng, Jeanna från bloggen Om du var mina träningstights samt gulliga Linda KW . För träningen stod Cassalls tränare Jari Ketola och Isabell Franzen.


Träningsredskapen som vi fick testa består av skärmar (parachute) att springa med, en släde som man drar längs marken, viktväst, hopprep, multiband, stege, sandsäck och ett resistansband som drar dig bakåt.

Vi fick testa på balansövningar (draken) med sandsäck, indianhopp med resistansband, löpning med parachute, hopp i stege på marken, rodd med multibandet – bland annat. Det redskap som jag gillade bäst är nog viktvästen (jag gillar när det är tungt hellre än flåsigt) och släden. Casalls nya HIT-upplägg känns som en flirt med den träningsfilosofi som även CrossFit inspirerats av: att vi i grunden är gjorda för att utföra övningar som att dra, putta, lyfta, kasta, hoppa och springa. Ett enkelt upplägg som alla kan känna igen, som samtidigt engagerar hela kroppen och rekryterar flera rörelsekedjor samtidigt. Du väljer själv hur hårt du vill köra, själv tog jag det lite lugnt igår efter en förkylning, men jag såg tjejer som var helt slut efteråt vill jag lova.

Jag gillar verkligen att Casall satsar på hemmaträning – både ute- och inne. Det skapar möjligheter för fler människor att kunna motionera och röra på sig, utan att ha dyra gymkort. Att de har en app med instruktioner till alla övningar, och att de även finns gratis på Youtube ger ju extra plus till hela upplägget. Alla kan vara med! Träningsdemokrati.

Lovisa tog många fina och roliga bilder under träningspasset igår:


Jag med Lofsianerna 🙂

casall hit

Hela träningsgänget på en bild från Sara Althini, Casalls grymma marknadschef. Tack för att jag fick komma!

Annonser

6 reaktioner på ”Träning med Casall HIT i Vasaparken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s