Träningstankar i bastun

Träning

20130827-124929.jpg
I bastun efter ett underbart tufft träningspass med Lovisa (tungt och enkelt upplägg som passar mig bra) läser jag via Hanna detta roliga inlägg om kost och träning hos Denna Hagga.

Jag har några punkter att kontra med- lägga till:

  • Skit i att träna och äta i syfte att gå ner i vikt, det är så mycket tråkigare än att träna för att bli pigg (småbarnsföräldrar listen up) och stark
  • Starka kvinnor är så sjukt coolt. Och bra, ur många perspektiv. ”My mom is stronger than your dad” står på ett T-shirttryck på en barntröja som jag sett. Det säger ju allt. Att höra sitt barn säga ”min mamma är jättestark” till en kompis, det slår alla komplimanger jag hört med hästlängder, jag svär.
  • Ät för att kunna träna istället för att träna för att kunna äta. Om du vill bli stark, pigg, orka – kanske vill du klara att gå upp för den där slalombacken utan att behöva stanna, eller kunna ta alla trapporna upp på jobbet  – så behöver du äta bra, energirikt käk för att palla. Det kommer liksom på köpet. Och då menar jag inte lättprodukter eller några kosttillskott och proteinpulver. Utan mat, riktig mat som innehåller bra saker.

Svårare än så behöver det inte vara tänker jag. Och nu protesterar min mobil.

20130827-125953.jpg

Annonser

2 reaktioner på ”Träningstankar i bastun

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s