Rörlighet

Träning

20130919-065243.jpg
Dagens morgonfrisyr – Per Gessle ringde och ville ha tillbaka den

Jag körde ett pt-pass i förrgår och vi fokuserade på rörlighet. Så himla viktigt. Det är lite waste att träna hårt utan att träna rörlighet, kroppen kan inte användas på ett optimalt sätt. Lovisa visade några nya dynamiska stretchövningar för ökad rörlighet som jag inte testat förut. Tanken med dynamisk stretch är att du tränar musklerna samtidigt som du stretchar vilket har visat sig ha en bättre effekt än det klassiska, gamla stretchsättet med att statiskt pressa.

20130919-070355.jpg
Någon som är duktig på att träna rörlighet är Sara Tilling. Jag ska inspireras av henne och försöka bli bättre på det. Klarade ju till exempel sex chins/pullups efter att ha tränat rörligheten i bröstryggen (och inte tränat just chins) under sommaren. Igår var jag på Lovisas cirkelpass på Rosa Skrot efter jobbet med mycket fokus på hopp (plyometriska övningar) och balans. Även här försökte jag tänka rörlighet snarare än intensitet. Jag har blivit så stel i arslet att jag inte klarar en sumosquat längre.

Linda var och provade en ny yogaform i måndags som verkar lite galen men nyttig och rolig, anti gravity yoga. Ska se om vi kan sammanstråla snart och köra tillsammans ett pass. Det verkar faktiskt precis som vad jag behöver.

Annonser

3 reaktioner på ”Rörlighet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s