Cirkelpass på RS

Träning

20131003-071812.jpg

20131003-071804.jpg
Igår gick jag på Lovisas cirkelpass efter jobbet. Minst varannan onsdag tänker jag gå på det. Det börjar klockan sex och går efter stationer och timer enligt Lovisa-upplägg.

Peppen igår var stor, alla övningar var såna som jag gillar. Ett block med benövningar och ett med fokus på bål, fyra varv = 40 minuter. Jag kände mig väldigt stark och passet gick som en dans.

Jag fick en fråga igår om vad 5-3-1 är för något, mer om det kan du läsa här. Det är alltså en programmering för styrkelyft som Jim Wendler tagit fram, en av världens starkaste dudes. Kort sagt kan man säga att man kör enligt tre veckors program, i en cykel som jag har för mig är sex veckor(?). Övningarna man fokar på (med assisterande till) är pressar, marklyft, knäböj och bänkpress. Jag har alltid kört utan bänkpress. Du kör passen enligt 5-3-1: första veckan gör du 5X5 set och reps, nästa 5X3, sista 5,3,1. Där ettan är absolut max. Man skyndar långsamt och kör en rörelse en dag. Jag gick från 70 till 95kg i marklyft, och 50-65 i knäböj. Jag är ju ganska liten och späd. Jämför med din kroppsvikt och tänk x1, x1,5 och X2 så kan du fundera över dina mål. Men jag har aldrig tidigare fokuserat på styrkelyft så därför är det rätt enkelt att säga att jag persade hela tiden 🙂 Programmeringen fanns förut som en app; 5-3-1 men jag är osäker på om den finns kvar längre. Om man vill bli stark och kunna lyfta tungt är 5-3-1 och hela den filosofin jättebra. Men det är ganska trist!

Annonser

2 reaktioner på ”Cirkelpass på RS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s