Rörlighet, rörlighet, rörlighet

Träning

20131015-215310.jpg
Jag har några svagheter i kroppen som jag jobbar extra mycket med denna höst för att komma vidare med min styrka. Det ena är att jag har en klassisk datarygg med framåtroterade axlar och lite skruttig rörlighet i bröstrygg och baksidan. Jag gör massor med rörlighet för att få upp det nu, här en aktiveringsövning från förra veckan med Lovisa, osäker dock på vad övningen heter. Drag med en arm, med rotation.

20131015-215322.jpg
En annan sida jag jobbar på är rörligheten i benen, ljumskar, höfter, bäcken. Sned och stel efter både tung styrka och benbrott. Här jobbar jag och och ned med gummiband hemma i soffan för att dynamiskt stretcha ut ljumskarna och insida lår. Min nya grej är att fotografera obscena stretchbilder. Se gärna fler på Instagram. Snart står jag i split mellan diskbänk och matbord.

Idag gjorde jag den här rackaren med Lovisa på Rosa Skrot:

Enbensknäböj a la Kosack-stil.

Bra för yttre rumpmusklerna och bra med rörlighet i höftböjaren. Den var riktigt svår och jag behövde lägga på lite tyngre vikter för att våga sjunka ner tillräckligt och pressa. Gjorde även bland annat enbensmarklyft och bulgariska utfall. Aj imorgon, antar jag 🙂 Läs mer om enbensknäböj här.

Annonser

4 reaktioner på ”Rörlighet, rörlighet, rörlighet

  1. Fick ju göra 1000 enbensmarklyft med Lovisa förra veckan… AJ som sagt! Jag är som du vet rörlig men ändå ganska stel i nederdelen av ryggen så det ska jag jobba mer med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s