Novemberutmaningen – hemmaträning fram till jul

Träning

20131109-141210.jpg

20131109-141220.jpg

Jag kämpar på med D-vitamin och Omega 3, denna vinter ska kännas varm och ljus. Om inte ute så inne! Jag känner att det är dags för en liten utmaning för att få extra endorfiner och marinera min kropp med energi så här i slutet av året. Därför tänker jag göra en utmaning: tre hemmapass i veckan fram till jul. Who’s with me?!

Några förhållningsregler:
All träning som blir av är bra träning
Rörelse/aktiveringsträning räknas också
Hellre kort och roligt än långt och tråkigt

Regnet öser ner här hemma idag, barnen vilade och mannen är sjuk. Så jag passade på med detta:

Ställde in appen Ultratimer på 24 rundor av 45 sekunder plus 15 sekunder. Alltså 24 minuter träning.

Sedan gjorde jag en Spotify-lista, länk här.

Sedan körde jag åtta övningar, tre varv av:

Höga svingar med kettlebell (KB)
Enarmsmarklyft med KB höger
Good mornings mot vägg med KB
Enarmsmarklyft med KB vänster
Stående rodd med KB, varannan arm
Knäböj med gummiband runt benen och kick utåt sidan (monster squat)
Pikstående på bolljävel
Utrullning med armarna på bolljävel, stående på knä (så långt du kan utan att tappa svanken, jag körde tills hakan nuddade bollen)

Fokus var väldigt mycket ländrygg, och det kändes. Ett tips om din KB liksom min är lite för lätt för marklyft, försök fokusera extra på att bromsa den på väg ner, och samtidigt ha en rak höft, samt ett lyft ben.

Sedan gjorde jag en serie hos Yogobe – happy hips -som Allakanträna-Ida tipsat om.

Alltså denna Johanna Andersson, vilken kvinna. Och vig som smör! För mig är höftrörlighet A och O, detta ska jag verkligen göra igen. Kan meddela att hennes Dubbel duva snarare blev en halv duva för mig.

Men guess what – jag känner mig pigg, glad och lite sådär larvigt taggad. Är det någon som hakar på mig? Tipsa gärna om dina hemmapass. Nu kör vi!

Annonser

25 reaktioner på ”Novemberutmaningen – hemmaträning fram till jul

  1. Jag köpte mig ju faktiskt en matta för att kunna träna hemma i fredags när jag gjorde Alltförhälsan en snabbis, så klart jag måste vara med! Tre gånger i veckan är ju faktiskt nåbart!

  2. Good morning mot vägg med KB…kan du förklara please:) Tycker du man ska variera hemmaträningspassen lr köra ett & samma 3 dagar/v…?

      1. Kört mitt första pass idag, ett rough pass med Good morning med KB involverad. Kändes grymt juh:)!!!! Får sån otrolig energi efteråt som heter duga:)

  3. Hejsan, hittade din blogg idag, Jag tränar bara hemma så jag är helt klart med. Har kört ett tabata pass idag som är från lofsan.

  4. Ja men det är väl klart att jag är med 🙂 Mitt bland tentor och plugg är all träning, som blir av, bra träning!! Skönt med en liten extra push då man vet att andra kör samma sak 🙂

  5. Åh då tror jag att jag såg dig igår på gymmet. Coolt. Starstruck i efterhand liksom! Jag tränar också för Lovisa sedan några veckor tillbaka och ska dit idag igen. Det låter som en väldigt rolig utmaning detta. Jag är på. Hemmaträning micket bra för mig som försöker komma igång igen efter många år av o-inspiration!

  6. Hmm, skrev en kommentar igår från mobilen men den verkar inte ha publicerats. Jag hittade hit via ”moveitmama” och Kattas inlägg. Hakar gärna på november utmaningen om det inte är för sent. Kör redan sidoplankautmaningen hos ”moveitmama” och lägger till lite andra övningar. Sitter i träningskläder nu och ska köra ett pass så fort fyraåringen är lämnad på föris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s