Tredje gången gillt

Erdoderdo

20131117-220715.jpg
Detta blev veckans tredje pass för mig, yoga och rörlighet. Jag var riktigt sugen på att köra skiten ur mig själv på gymmet idag men den här utmaningen gör ju att jag måste omprioritera. Och jag vet att jag behöver yoga mer än dunka mina muskler med skivstänger. Jag har bara lättare för intensitet än för avslappning.

Men vill ni veta en hemlighet? Man behöver inte träna för att bli helt slut varje gång. Ida lägger upp sina löp-programmeringar så klokt för sina kunder: varje vecka bör bestå av ett långpass (pratnivå), ett intervallpass och ett backpass. Styrketräning är egentligen precis likadant. Teknik, rörlighet och styrka. Och ingen acceleration utan utjämning. Det som hänt mig som inte fokuserat på rörlighet förut är att jag blivit dominant på en sida, men utan att träna eller mjuka upp antagonisterna så drar de mig tillbaka. Många tror att rörlighet handlar om korta muskler men egentligen handlar det om rörliga leder och antagonister som håller tillbaka. Samt hjärnspöken. Jag är sjukligt stel så det säger en del om mig, duracellkaninen.

Jag är till exempel dominant på baksidan av benen till skillnad från de flesta (som är dominanta i quadsen, framsida lår). Det gör att jag inte använder framsidan optimalt när jag till exempel gör knäböj. Det här är något som rörlighetsträningen ska hjälpa mig med hoppas jag. För jag vill gå framåt i styrkanoch jag vill vara skadefri.

Så ikväll blev det höftrörlighet och happy hips från Yogobe igen, och lite old school kung fu-stretch. Och vet ni, tredje gången gillt – jag börjar till och med gilla det!

För er som trots det vill köra skiten ur sig hemma rekommenderar jag de här gamla hemmaträningspassen jag körde förra året:

400 med kroppsvikt

Kettlebellpass inspirerat av MyomyTv

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s