Jag är Sveriges 25:e mest inflytelserika träningsblogg

Träning

Bild

I år är andra året som Twingly släpper sin Fitness Report, en rapport om de mest inflytelserika träningsbloggarna, gymkedjorna och träningsklädmärkena. Jag är glad över att återigen få vara med, på plats 25, och att flera fina vänner är med på listan – Ida har till exempel bara bloggat i knappt ett år. Lovisa berättar om utnämnandet i en intervju här. Lovisa har för övrigt fått galet mycket länkar under 2013, nästan dubbelt så många som tvåan. Roligt! Framför allt att en bloggare som står för vanlig mat och ett balanserat liv där träning ska vara roligt vinner. Inga namn nämnda men det är ett gäng väldigt framstående bloggare inom träning som inte direkt kommunicerar hälsa tycker jag. Vi kanske borde bli bättre på att prata om det, i vår träningsbloggosfär?

Personligen så brinner jag ju för att visa att upp att träning med tunga vikter med hela kroppens kapacitet ger ringar på vattnet och bygger självförtroende och självkänsla i övriga livet. En bild som jag hoppas att jag förmedlar för det är vad jag tror på och det har förändrat mig och mitt liv enormt mycket de senaste åren. ”Min mamma är stark” ”Min mamma tränar mycket” berättar mina barn ofta och gör wallclimbs 🙂 Denna kommentar som jag fick på bloggen för ett tag sedan summerar allt, den gjorde mig så himla glad:

”Clara, jag vill bara säga att du är så himla inspirerande! För första gången i mitt liv har jag börjat träna för att bli stark, för att hålla länge i livet, för att jag kan och vill satsa på mig själv. Inte främst för att gå ner i vikt, vilket uteslutande varit anledningen hittills. Det är bland annat med inspiration från att följa dig och ditt förhållande till träningen (så som det verkar genom sociala medier iaf). Tack!”

Här är listan på alla bloggar som var i topp 25 på Twinglys träningsbloggtopp:

1. Lofsan

2. Träningsglädje

3. Upp och hoppa

4. Träningslära

5. Live it love it

Jessica Clarén

7. Ida Warg

8. Trendoträning

9. Cecilia Folkesson

10. Aldrig vila

11. Jonas Colting

12. Alice Augusta

13. Spark i baken

14. Snabba fötter

15. Alla kan träna

16. PT-Fia

17. Älskar, älskar inte

18. Fanny Roethlisberger

18. Olga Rönnberg

20. Wellness med Julia

21. Gymglam

22. Fashionablefit

23. Argefit

24. Isabelle Engqvist

25. Erdoderdo

Bild

En bubblare som jag personligen tror på för 2014 är Jeanna och bloggen Om du var mina träningstajts hade du varit svettig nu. Och in och regga er på Bloggportalen nu alla bloggers!

Annonser

9 reaktioner på ”Jag är Sveriges 25:e mest inflytelserika träningsblogg

 1. Grattis igen Clara, välförtjänt! Och visst förmedlar du väl det du tror på och inspirerar – väldigt väl skulle jag säga!

  Ja, visst borde vi prata mer om det där med träning som går till överdrift, vad som är hälsa och inte, vad vi inspireras av och inte bör inspireras/påverkas av? Det tycker jag. Verkligen.

  För övrigt saknade jag MissAgda på listan.

  Kram!

 2. Vad roligt med din slutkläm, för av alla på listan blev jag gladast av att se dig. Jag tycker att du representerar just exakt det du skriver att du strävar efter. Och blir glad att du då nämner mig, eftersom jag antar att det innebär att du tolkar mig lite samma. Grattis och heja dig! Dessutom blir jag väldigt sugen på att få hänga med dig och prata om hur vi kan sprida balans ytterligare. Kram Clara!

 3. jag blir glad av listan, jag tycker att det är rätt många bloggar med fokus på just hälsa som är framträdande på den. lofsan är välförtjänt etta men jag tycker nog ingen i toppen är extrem? då tycker jag att det finns fler extrema bloggare i toppen på olika listor som listar efter antal besökare.

  1. Det finns nog många mer eller mindre extrema på olika listor. Sen är saker olika extremt inom och utanför träningsblogg-bubblan också. Jag har svårt för fota-maten-bloggarna som också rättfärdigar att äta glass före ett långpass dagen efter – varför är det endast okej då liksom? Och det är få som lyfter dessa frågor för att (jag med) vi många känner varandra och går på samma events etc. Tycker jag. Heja dig och grattis till topplaceringen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s