Barfotaskor

Erdoderdo

20131130-213458.jpg
Det pratas mycket om barfotaskor och barfotalöpning idag. De flesta varumärken som gör löpardojor gör idag en barfotasko också, till och med Asics har gjort en serie, Asics33, som kallas ”natural running” för att följa hela deras koncept som trots allt ändå främst säljer dämpade skor. Lovisa skrev tidigare i år bra om hur det fungerar med barfotaskor här. Kort sagt kan man säga att en sko som inte ger din fot extra stöd i form av dämpning och stöd, gör att du får använda fotens muskler och kapacitet på ett mer naturligt och stärkande sätt. Jag har bara sprungit med barfotaskor på löpband men tycker om att styrketräna i mina från Merrell. Idag fick jag ett par nya skor i present som är från VivoBarefoot. I kartongen instrueras hur man kan fasa in skorna och de rekommenderar även att ta ut innersulan för att få så mycket barfotasko som möjligt. Ska bli kul att prova dem! Kanske jag ska våga mig på lite löpning också?

20131130-214601.jpg

OBS helt osponsrat inlägg 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s