Partiella marklyft

Träning

20131207-191304.jpg

20131207-191313.jpg

20131207-191318.jpg
Idag körde vi marklyft med två viktplattor för att få upp stången lite och öva teknik, så kallade partiella marklyft. Jag gjorde en trea på 95 kilo, mitt tidigare 1RM (strikta) är 95 kilo. Jag kände att jag skulle ha klarat en etta på 100 men valde att sluta på 95. Oklart hur mycket lättare det är med partiella lyft dock. Vikten är egentligen irrelevant, det är 1,7 gånger min kroppsvikt och det är en bra bit på väg till 2.0.

Sedan körde vi Hot Mojo, vår nya lördagsgrej, och detta pass kändes mycket bättre än förra veckan (då jag var lite seg efter sjukdom och stannade på 75 kilo i marklyft, dagsformen kan verkligen variera). En dusch och smoothie på det – bättre sätt att starta lördagen finns inte.

Lite avis är jag att Lovisa efter tredje gången tunga marklyft sätter tekniken och gör utmärkta lyft efter minimalt med korrigering. Själv har jag kämpat länge med mina små egenheter och har fortfarande en bit kvar. Det märks skillnad på att träna med en van idrottare och inte – och såklart är det galet inspirerande.

20131207-192203.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s