Energipepp med cirkelpass

Träning

20131212-102654.jpg
Igår var jag på cirkelpass på Rosa Skrot efter jobbet. En tradition som blivit av denna höst, då Lovisa håller i passet. Jag har klippkort på Skrotet och månadskort på Sats, för den som undrar. Vi har väldigt generös friskvårdspeng på mitt jobb så hela Satskortet räcker den till, per år.

Cirkelpassen är uppbyggda så att alla kan vara med efter sin egen förmåga, med timer-upplägg så att alla jobbar på sin egen nivå under alla intervaller. Igår körde vi i par, jag med en tjej som heter Sara som jag träffat på Skrotet tidigare.

Efter träningen hade vi värsta smygupplägget hemma för att barnen skulle kunna somna innan jag kom hem (de varvar ofta upp sig om någon kommer sent) och jag smög in och hämtade hunden och gick ut en timme för att vänta ut dem. Kom in klockan nio. Sen var Ines vaken till tolv ändå. Tolv! Det är fan inte okej! Provar IGEN med att dra ner på dagvilan på föris. Hon sover gärna två timmar på dagen annars och då kan det bli såhär på kvällarna. Sen snoozar hon gärna till 8-9 på morgonen. Nu är hon två år och tre månader. Hur mycket brukar de sova då?

Annonser

6 reaktioner på ”Energipepp med cirkelpass

  1. Tror de ”ska” sova 12-13 timmar totalt på ett dygn i den åldern? Esme sover just nu bättre än på länge, i bästa fall 11 timmar på natten och 1 timme på dagen. Men under hösten har hon legat på mindre än så, kanske 10 timmars-nätter. Om hon inte alls sover middag så somnar hon bara marginellt tidigare, dock går det ju fortare att lägga henne. Totalt sett har vi tänkt att hon har det såpass hektiskt på dagis att vi inte vill strypa vilan där, även om det på sikt kanske skulle göra att hon somnade lite tidigare på kvällarna hemma.

    Vet inte om det var svar på din fråga, men ungefär så har vi det i alla fall.

    1. Vi har resonerat som er och tänkt (med tanke på antal barn etc) att hon ska få ha kvar sin sköna vila där, som återhämtning av de stökiga dagarna.

  2. Brukar och brukar, Signe fyller 2 i slutet av december, och hon får sova max 45 minuter på föris. När de glömmer väcka henne är hon vaken till 23, typ… Hemma på helgerna låter vi henne sova 30 minuter, och då brukar hon sen sova 21-07 ungefär.

  3. T som fyller 3 i februari sover ca 11 timmar per natt. Ingen dagsömn. Och vad bra med en sådan friskvårdspeng. Vi har mer det minsta beloppet möjligt att ha…

    1. Det är kanske slut på dagvilan snart. Jag minns inte när den försvann med Alma! Tror det skedde automatiskt. När de andra barnen fick vara uppe och läsa istälet ville hon också vara med. Friskvårdspengen är superduper!!! Annars skulle mitt träningsliv varit mer marginaliserat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s