Frågor om träning och mat

Erdoderdo

Jag fick några frågor om både mat före och efter träning och bra tips på chins-träning.

När det gäller det sistnämnda har jag inget mirakelknep, jag har försökt under lång, lång tid utan att klara en enda. Jag har kört med gummiband som hjälp/assistans och jag har varierat både med excentriska, hoppchins, många, få och tunga, olika grepp etc. Något som jag tror varit en nyckel för mig har varit att faktiskt bygga upp lite muskelvolym i ryggen; latsen, trapetzius och kring skuldrorna. Det behövs för att det ÄR en väldigt tung övning att göra chins. För mig har nog de marklyft jag nu gjort i två månader hjälpt också.

Sedan brukar Lovisa så klokt säga att man blir bra på det man tränar på, och därför måste man lägga ner tid på att mängdträna också. När jag inte orkar fler fria tar jag gummibandet och kör ytterligare flera, för att få in vanan.

Sen tror jag också att mycket handlar om att bli vän med stången (skivstången när det gäller att lyfta). Att inte vara rädd. Att inte tänka att det inte går. Att visualisera att det här kommer jag klara. Kvällen innan jag ska lyfta ser jag det framför mig några gånger som en film.

Här kommer en länk också, till Miss Agda som klarade imponerande nio chins på sex veckor tror jag, efter en ihärdig satsning från hennes sida på det. Läs mer om hennes utmaning och få fler tips här.

20140104-112221.jpg
Med kipping klarar jag 10-11 på raken

När det gäller mat och träning så tror jag på att äta vanligt och äta tills man blir mätt. Jag följer ingen diet och inga regler, förutom att jag nu tänkte sluta äta julgodis varje dag 😃 Mycket för tänderna också. Jag äter gärna gröt med en äggvita vispad i till frukost före träning, och tar en smoothie efteråt eller väntar tills jag kommer hem.

Jag länkade till Idas fenomenala text om mat och träningsbloggare förut men gör det igen här. Jag tror kanske man måste äta på ett särskilt sätt om man vill tävla i bodyfitness eller nåt. Men om du vill vara en funktionell människa: ät mat. Min morfars mor var barnmorska i Lappland och åkte skidor mellan byarna. Tror knappast hon tog en PWO innan eller proteinfluff efteråt. Ät mat. Säg det igen: Ät mat. Och rör på dig.

Annonser

4 reaktioner på ”Frågor om träning och mat

  1. Bra inlägg!!! Du skriver att du klarar 10-11 med kipping. Menar du med gummiband då som hjälpmedel?

  2. Tack för bra inlägg Clara!! Jag kör latsdrag oxå! (tyvärr kan jag ej köra tunga marklyft då jag har brock på magen)

    Kör så de ryker nu!!! heja dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s