Skaaaaaak

Träning

Jag stod som reserv till High Intensity på Sats Regeringsgatan efter jobbet idag men kom inte med. Reservplan B krävde inträde och jag mindes att Helena som också var med och sprang för Plan Sverige i somras hade postat ett benpass igår som kändes lockande. Passet bestod bland annat av tunga bakböj och höftresningar och ni hittar det HÄR. Jeflar vad mina ben skakade när jag gick upp för trapporna och hem efteråt! Det tog några gånger att få till balansen på höftresningarna så jag körde några extra set. Lär väl ångra det imorgon 🙂 Och inte hann jag med alla air squats heller. Ett benpass helt i min smak – check it out!

20140113-182717.jpg

Annonser

15 reaktioner på ”Skaaaaaak

 1. Men alltså höftlyften – hur gör du för att inte gå sönder där stången vilar mot kroppen? Lägger du något emellan och hur gör du i så fall för att det inte ska bli vingligt pga. mellanlägget? Jag har inte så mycket inbyggd vaddering just där (dock på andra ställen) och fick därför anpassa vikten efter komfort (inte ork) när jag testade övningen.

  1. Jag tog en sån nackkudde till stången som låg och skrotade! Det blir MYCKET bättre då.

   Sen är det ganska vingligt. Därför jag körde några extra set när den satt.

   Sen är ett annat tips att ta de största viktskivorna så det går bra att rulla in stången över benen.

   Men visst fick jag blåmärken på höftbenen. Hips don’t lie 🙂

 2. Aha, nackkudde … vet inte om jag har sett någon sådan där jag tränar, men så har jag inte direkt letat heller. Är det något som smiter åt runt stången (för att minska vinglet något jämfört med löst mellanlägg)?

  Har lyckats bättre med höftlyft i smithmaskin och då la jag en boxhandske under stången. Såg lite kul ut med en fet handske i skrevet, mitt gymsällskap och jag fick oss ett fint garv!

 3. Orkade du 117 % av din kroppsvikt på höftlyften?! Jag har testat och hade nog bara ca 50-60% av min kroppsvikt… ska definitivt testa detta pass! Tack för inspirationen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s