Hållbar livsstil även för en jycke

Erdoderdo

20140117-125033.jpg
Vår hund är tio och ett halvt. Strax före jul blev hon kanondålig, 40 graders feber och haltade. Hon kunde knappt gå. Dropp och antibiotika, antagligen fästingrelaterat, men artros upptäckes också. Den medicineras nu men hon behöver även gå ner några kilon för att avlasta lederna. Så nu kör vi backträning, bantning och extra motion. Men jäklar vad svårt det har varit! Kilona har suttit. Och jag har också snålat och behållt vårt standard hundfoder (ej light). Denna vecka har hon varit SÅ hungrig. Stackarn. Om inget hänt idag tänkte jag: jaha vi får gå TVÅ timmar om dagen då. Men så är det ju det här med hållbar livsstil – även för djur. Och med vårt liv, två barn och heltidsjobb och till det en GAMMAL hund, så känns det inte så realistiskt. Så det var en lättnad idag när veterinären sa att det i princip är OMÖJLIGT att banta en hund på standardfoder. Att hon gått ner 0,7kg såg hon som otroligt. Så jag släppte snålheten, slängde standardmaten och köpte light. Nu kommer hon bli mättare och vi får en mer hållbar livsstil. Även hundar behöver lite boot camp 🙂

Annonser

4 reaktioner på ”Hållbar livsstil även för en jycke

  1. Stackarn! har haft labbe som blev 14 år… Hon hade artros. Vi gick på simning med henne en gång i veckan. Ngt som inte känns lika möjligt i en småbarnsfamilj… De simmar mot en jetström…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s