Träningsmål

Träning

Det blev ett riktigt jobbigt träningspass i torsdags. Goblet squats:en gick inte fort och min ländrygg dog av dem. Pressarna på tjugo kilo kändes ovanligt tunga. Men jag var nog inte frisk. Strax före passet blödde jag lite näsblod och jag kände mig nästan svimfärdig och illamående på väg hem. Igår vaknade jag med brännande lungor och klump-hosta (inte fresh någonstans). Så idag vilar jag.

20140125-105558.jpg

20140125-105605.jpg
42 burpees hann jag på fyra minuter. De sista två minuterna var rysligt svåra. Jaja, nu lämnar jag det bakom mig.

En av frågorna jag fick tidigare handlade om mina träningsmål 2014. Då förra året handlade mer om att hitta ett flow, handlar i år mer om utmaning. Men utmaning mer i kvantitet och intensitet än i mätbara mål. Visst vill jag bli starkare, och fokusera mer på styrkelyft och basövningarna igen, men jag vill också vara bra på mycket och prova att öka träningsmängden och träna hårdare. Jag har ett mål att göra 300 träningspass i år, trackar dem i appen Training goal. Men jag ligger lite efter efter snart två veckors krasslighet. Tänker att jag tar ikapp det i sommar eller på något boot camp eller inspohelgen i Karlstad som jag ska på 8-9 februari.

20140125-110108.jpg
Jag vill också springa Stockholms Brantaste i år igen, med en ny tid, då förra året handlade mer om att ta sig runt. 2.0 i marklyft vore inte fel heller, cirka 25 kilo kvar 🙂

Så målen är starkare och tuffare. Och lära mig mer om träning, kroppen och anatomi. Vi har ett skämt i Dunderklubben och kallar varandra för ”beast” ju starkare vi blir. Hehe. Så beast2014, det är mitt mål. Låter det normalt? Inte? Dåså. Jag tror i alla fall att jag är redo att utmana mig själv mer.

För övrigt har Lovisa och Ida båda bloggat om att välja träning, och att välja väg, utifrån olika perspektiv.

Annonser

4 reaktioner på ”Träningsmål

  1. 300 pass, wow! Det var tufft och göttigt beslutat tycker jag. Klart du gör’t. Inspohelg i Karlstad, vill veta mer? Alltid nyfiken när det pågår nåt intressant i mina gamla hemtrakter… MVH också beast2014.

    1. Hehe skönt med en till beast.
      När det gäller träningsmängden så är tex Dunderklubben två pass, lyfta + yoga efter varandra. Samt rörlighet kan vara enkelt hemma också. Och jag går ute med hunden ca 4 kvällar i veckan, ett av dem i backe är helt ok också!

      Vi har en bokad träningshelg ca 50 tjejer i Lofsans Facebook-grupp, hos Ida-Alla kan träna. Löpteknik och gruppträning med Ida och Lovisa, och massa häng! Du måste gå med i Fb-gruppen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s