Internationella kvinnodagen

Erdoderdo

20140309-090122.jpg
Igår var det internationella kvinnodagen och jag satsade på det som stärkt mig inifrån och ut de senaste åren: att lyfta tungt med Lovisa och Dunderklubben. Fortfarande är kvinnor oavlönade i Sverige efter klockan 15.53 varje dag.

I min bransch blir löneklyftorna större ju äldre vi blir, lärde jag mig av mitt förra jobb Greenhill och deras pod PR-häxan. Kvinnor hamnar oftare i projektledarrollen och fixarrollen och männen blir strategerna.

Känns bra när jag ser på mitt jobb där de konsulter med största konton och uppdrag är kvinnor, och att jag själv gått från projektledare till specialist 🙂 Kanske har det gjort skillnad att vi haft Sveriges jämställdhetsminister som VD, och nu har ytterligare en stark kvinna.

Mig har det stärkt otroligt mycket att styrkelyfta, i jobbet och i privatlivet, och jag tror och hoppas att det är något jag kan få sprida vidare. Ibland har jag hört talas om att det är bra att ha ett fuck you-kapital på banken. På samma sätt upplever jag att det känns väldigt bra att ha ett fuck you-kapital i styrka. Det är något jag bär med mig i alla mina möten med högt uppsatta män. Som barntröjan på BBC sa förra helgen: My mom is stronger than your dad.

20140309-091442.jpg

Annonser

3 reaktioner på ”Internationella kvinnodagen

  1. Åh vill bara inflika här att jag är så glad att fler hittar styrkan i styrkelyft. Jag har blivit så mycket starkare mentalt genom att bli stark i böj, bänk och mark! Man blir liksom mer POWER i sig själv 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s