Vilopaus

Erdoderdo

Jag har en liten vilopaus just nu. Familj och lite mysträning och mycket promenader i solen är skönt. Jag har haft lite mycket på jobbet på sistone och behövde en paus för att få perspektiv. Mitt jobb går i vågor i intensitet och jag behöver bli bättre på att tackla det, eftersom jag lätt går all in och engagerar mig till max.

En kollega som jag pratade med häromdagen sa ”du tränar mycket och har små barn och karriär samtidigt och behöver kanske se över hur du prioriterar”. För många verkar det kanske hetsigt och stressigt som jag tränar, ungefär tre till fyra gånger i veckan oftast tunga lyft utan att maxa eller få hög puls.

För mig är träningen det som gör att jag orkar det där andra. Och självklart prioriterar jag min familj före min karriär.

På familjemiddagen i fredags pratade vi om den här gamla artikeln, som handlar om ett företag som höjde lönen för sina anställda om de tränade. Resultatet – mindre sjukfrånvaro och friskare anställda. Det har även gjorts en studie på 200 tandläkare som fick träna på arbetstid, med gott resultat.

Hur resonerar du i livspusslet- jobb, träning, familj?.

20140330-104655.jpg

Annonser

15 reaktioner på ”Vilopaus

 1. Ja du – planering å prioritering var det ja. Sen jag nu flydde staden till västkusten med gym utan barnpassning för små har jag fått planera om. Mycket morgonpass när familjen sover samt lite tv. Men detta är ett måste för mig och famijen – träningen egentiden ger mig energi till jobb och barn.

  Hoppas få planera in ett pass med dig i sommar. Kommer upp juli aug.

 2. Jag har haft turen ett bra tag nu att inte behöva prioritera tack vare lugnt läge på jobbet, men närmar mig sakta den där magiska – dygnet behöver minst 25 timmars gränsen. För mig är det viktigt att kunna stänga av, just träningen har visat sig vara en av mina mest effektivaste ventiler. Men ibland när allt annat snurrar lite för fort måste jag ta några sekunder bara för mig själv, då får annat stryka på foten. Utom familjen då. Jobbet är just bara ett jobb, men visst är det en jäkla balansgång ibland.

 3. Jag resonerar så att träningen är något jag behöver för att må bra, lite som en hygienfaktor. Jag har ett kontorsjobb och åker oftast bil till jobbet, träningen etc då jag alltid lämnar barnen och vi bor ca 4 km utanför stan. Jag tänker ofta att jag tränar istället för att titta på tv, surfa på nätet, gå på bio, hålla på med heminredning eller vad det nu kan vara. Min mamma kan för sitt liv inte förstå hur jag kan välja tex löpning före plantering av vårblommor i krukor…Försöker hitta luckor där resten av familjen inte blir lidande. Dock behöver jag bli bättre på att tycka det är ok om jag inte hinner träna på nån vecka. Oftast känner jag mig som en säck potatis utan träning även om jag innerst inne vet att kroppen jublar åt lite vila då och då 🙂 Ibland när jag tycker att tempot i vardagen blir för högt tar jag och barnen en ”mysmorgon” då vi låter allt ta den tid det tar. Jag blir lite sen till jobbet men ingen lider av det och jag är övertygad om att jag hinner med lika mkt den dan ialla fall. Lycka till med ditt pussel 🙂

   1. Jorå, oftast hyfsad balans men ibland total obalans…Men jag är nöjd så länge det är mer balans än obalans 😊

 4. Jag ogillar verkligen ordet livspussel. Det signalerar att det går att få ihop allt bara man lägger ihop pusslet rätt. För mig är det ganska uppenbart att det är omöjligt. Och jag tycker mig ha fått en insikt i att jag inte vill göra allt heller. Tidsbrist pressar fram prioriteringar och med tiden lär man sig att att lägga tiden på det som är viktigast för en. Och det känns viktigt på riktigt, att min tid här på jorden spenderas medvetet.

  Så pussla mig hit och pussla mig dit säger jag bara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s