Hinderforcering med Allakanträna och Resorb Sport

Träning

Igår var jag inbjuden av Resorb till ett event i Hagaparken. Hinderforcering och träning inför tävlingen Tough Viking stod på schemat och för träningen stod grymma Ida aka Allakanträna. Vätskeersättningen Resorb Sport sponsrar Tough Viking och Ida var inbjuden som representant för någon som verkligen tränar hårt och behöver använda återhämtningsdrycker när hon tävlar. Till exempel åker hon i maj med sitt lag till Sydafrika på multisporttävlingen Expedition Africa som pågår i sex dygn och då är det viktigt att fylla på depåerna i kroppen.

Vi började allesammans med att Ida lärde oss mer om hinderforcering, det vill säga bästa strategierna och tipsen för att ta sig förbi ett hinder. Sedan fick vi i lag om två köra en stafettävling. Eller; först lärde Ida oss samtliga hur man knyter skorna som ett riktigt proffs 🙂

Bild

 

 

Ida, professionell multisportare och löpcoach.

BildBild

BildTävlingen var superrolig och avslutades med att springa upp för trapporna ovan och kasta ned stafettpinnen som var en tennisboll till nästa tävlande. Jag var först ut i vårt lag. När vi kände oss nöjda med tävlingen var det dags göra en omgång till och försöka slå vår förra tid.

Efter passet berättade Ida mer om vätskeersättning och vad som är viktigt att tänka på när man tränar hårt. Till exempel att det inte går att ersätta den vätska som vi förlorar under träning helt fullt, men att det därför att viktigt att återställa kroppen så bra det går vid hög ansträngning. Det är också bättre att dricka lite och ofta än sällan och mycket. Och det går inte lagra upp vätska i kroppen före en aktivitet, det är bara kameler och något annat djur som kan göra det. Det vi dricker i överskott kissar vi ut. Men salt och kolhydrater kan vi få i oss i form av vätskeersättning. Ida är väldigt duktig på att förklara vad som händer i kroppen när man tränar och hur man ska tänka för att få bra resultat. Hon förklarar så att man förstår och har en skön: bara gört-attityd som gör att jag litar på henne fullt ut.Bara tanken på att jag skulle kasta mig ut för något berg eller simma  över en sjö i en tävling är väldigt långt bort för mig men om Ida säger att jag kan klättra över ett hinder så tror jag på henne 😉

Efter passet fick vi en microkort pratstund också i Idas bil innan hon susade iväg till sitt människoliv i Karlstad. Vi delar upp det så i våra kretsar. Träningsvärlden och människovärlden. Lika men ändå inte samma.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s