Nystart efter tarmkoll

Livet

Under de senaste månaderna har jag haft en omställningsprocess i livet gällande mitt sätt att jobba. Jag har alltid varit en person som drivits av engagemang och gått igång på saker till 110 procent. Innan mitt första ”riktiga” jobb som anställd 2010 har jag varit egen och frilansat och i perioder jobbat dygnet runt för att sedan ligga på soffan och äta praliner i en vecka då och då. Som anställd infaller aldrig pralinerfasen (i alla fall inte i min bransch) och jag har insett att jag är dålig på att återhämta mig på jobbet. Jag fick en del fysiska symptom på att min kropp var uppe i varv och går nu sedan april hos en psykolog på företagshälsovården med fokus på att hitta ett bra sätt att jobba. Utan att jobba för mycket och ostrukturerat. Jag har fått ändra hela mitt vi-tar-det-på-volley-sätt och blivit en att-göra-lista-person deluxe, med modeller och övningar som jag lär mig hos psykolog-Keith varannan vecka. Det är verkligen svinbra och jag är så tacksam att mitt jobb låter mig göra detta och satsar på det. Det är en riktigt bra investering för resten av livet. Jag vill gärna skriva mer om bra att göra-listor och mail-struktur och många bollar i luften om någon är intresserad.

I hela den här processen ingick att kolla upp min kroppen också och jag fick avsluta igår med en koloskopi (tarmundersökning). Efter en veckas märklig diet och ett dygns fasta samt fyra liter lavemang (!) fick jag igår lite knark i en infart och kollade sedan igenom hela magen inuti. Tarmarna alltså. Det gick faktiskt jättebra och läkaren sa att jag är ”vacker på insidan”. Höhö. En mycket märklig upplevelse att se sin insida på teve.
20140522-204932-74972828.jpg

Jag ser det hela som en nystart och är efter två veckors vila från träning supertaggad på att börja om igen med både träning och struktur. Jag tror till och med att jag blivit lite wellness-flummig av det hela och har börjat lyssna på fågelsången på lunchpromenaden.

Annonser

6 reaktioner på ”Nystart efter tarmkoll

  1. Jag har sett min urinblåsa på tv, men den var tyvärr ganska intetsägande. Mest kärl och ådror och sånt! Inte fick jag nån kredd för den heller. Arg. Men, jag vill gärna höra mer! Går själv i kbt för egen variant av samma (tänker jag mig) och älskar det. Har gjort det sen jag blev vuxen (?).

  2. Jag läser gärna mer om detta ämne…Behöver tips och råd för att få en bra balans i vardagen med plugg och små barn…

  3. Yes! Läser gärna mer om struktur och planering. Har i dagarna fyllt 6 månader som chef, phew! Älskar att läsa om planering och organisering!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s