Träningsvärk

Träning

20140531-223003-81003548.jpg
Jag får sällan träningsvärk vilket är både skönt och tråkigt. Jag känner flera personer som alltid får träningsvärk, efter varenda litet träningspass. Det råder många meningar om träningsvärk men faktum är att det inte är 100 procent bevisat vad det innebär. Betyder det att man tränat extra bra? – Nej. Betyder det att man tränat extra hårt? – Nej.

Hur många gånger har du inte hört någon associera till bra träning och träningsvärk? Likväl som myten om att bra träning är den som utförs så hårt att den som gjort den ligger ner på golvet i en blöt fläck och instagrammar ett hang loose-tecken efteråt.

För mig kommer träningsvärk oftast när jag utfört någon ny övning, till exempel efter vila som igår. Igår var det inte en ny övning, men efter tre veckors paus. Jag har idag träningsvärk i princip hela ryggen, och baksida lår. Det är väldigt bra, för jag märker på så sätt att jag blivit bättre på mark. Jag använder känner att jag använder fler muskler när jag utför övningen nu än förr. Jag har till och med träningsvärk i nacken, så jag använder trapetzius ända upp dit. Även en bit inpå framsidan av armarna har jag träningsvärk, från deltoideus som fäster fram på axeln. Baksida lår känner också av övningen, och nere mot vaderna. Förr fick jag bara ont i ländryggen av marklyft.

Den här träningsvärken ger en bra bild av hur utsökta basövningar är, som helhetsgrepp för kroppen. Finns det någon övning som tar lika mycket på främre kedjan i kroppen? Front squats kanske?

Annonser

6 reaktioner på ”Träningsvärk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s