Att göra-listan, get organisized 2

Livet

todo

Jag har alltid älskat att göra-listor. Skriva ner saker, få dem gjort, stryka dem. Serenity. Arbetsmässigt har jag alltid gjort en levande att göra-lista, oftast vecka för vecka där saker har tillkommit längst ner och strukits vartefter de blivit gjorda.

Nu har jag lärt mig att dela in min att göra-lista i tre delar. I den första delen finns de saker som behöver göras så fort som möjligt, idag eller de närmsta dagarna. I den andra saker som jag behöver göra senare, kanske nästa vecka. Och i den tredje saker utan deadline men som behöver göras någon gång. I den första delen är tanken att ha så få saker som möjligt, hela tiden. Max tre, fyra saker. Det ger en skönare känsla av att saker händer och inte är för mycket.

Jag försöker att inför varje ny arbetsuppgift göra en tydlig bild av: Vad är det som behöver göras, och när behöver det vara klart. Men det viktigaste för att inte hamna i mental oreda är att… säga nej när det ser ut som att det blir för mycket att säga ja.  Produktivitetsbloggen har skrivit ett väldigt bra inlägg om att säga nej som ger lite tips på hur en kan göra det på ett bra sätt. 

Gör en ny att göra-lista varje dag och avsluta varje dag med att se över vad du ska göra imorgon.

Några andra saker att lägga till att göra-listan är :

– Inte göra flera saker samtidigt. Vad gör det om jag kollar mailen efter lunch, är det verkligen så viktigt att göra det direkt på morgonen? Börjar man kolla mailen är det lätt att man… kollar mailen istället för att jobba

– Avställningstid och påkopplingstid. Ni vet hur man gärna fastnar på väg ut från jobbet. Med en kollega eller två. Eller på väg in. När jag hade som mest att göra började jag hänga av mig mina ytterkläder i vår kundhall så att ingen skulle börja prata med mig. Planera istället in en halvtimme varje morgon och som det sista du gör varje dag att göra de här sakerna. Hälsa på kollegor, stämma av arbetsdagen inför morgondagen,  lämna kaffekoppen och ta en snus. Om man snusar. Jag gör inte det. Men så är jag också en sådan som smällt igen locket på datorn fem minuter efter planerad tid, mitt i en arbetsuppgift som jag inte hann klart med och tänker att jag fortsätter den imorgon bitti före barnen vaknar.

Annonser

En reaktion på ”Att göra-listan, get organisized 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s