Min kropp talar till mig

Träning

Jag har som sagt börjat löpträna i sommar. Ett litet test för att lära känna min kropp bättre, se om jag kan göra två saker samtidigt (lyfta), och om det går att gilla löpning. Jag följer ett program för att bli snabbare på milen och har kört tre pass i veckan; varannan vecka korta och långa intervaller och långpass, och varannan backlöpning, långa intervaller och långpass. I fem veckor har jag kört och förra helgen sprang jag mitt livs längsta – 18 kilometer med min vän och kollega Johanna.

Jag har parallellt med det också cyklat som vardagsmotion, runt fyra till fem mil i veckan. och gått med hunden. Det där med vardagsmotion, ni vet.

Det har känts så himla bra med kroppen på sistone. Den har orkat, tränat hårt, sagt ifrån och bett om rörlighet, sagt ifrån och bett om massage. Och den har blivit snabbare. Ashärligt. I söndags efter Midnattsloppet sa min kropp dock att den var trött och ville vila. Höfterna kändes stela, baksidorna stelare, och benen tunga som bly. Så jag vilade. Och igår med – lämnade cykeln hemma och tog det lugnt. Och idag har en hamrande inflammation i mina skruvfästen i ena benet värkt igång, tre dagar efter senaste löpningen. Så jag vilar vidare. Höger ben i alla fall.

Vet ni? Jag har lärt mig så otroligt mycket de senaste två månaderna i mitt jobb i Lofsangruppen! Vi är ett tajt gäng med coacher och Lovisa i spetsen. Vi har även en läkare att rådfråga om allt som dyker upp. Varje vecka rapporterar vi till varandra om våra kunder och bollar tankar och frågor. Har jag en fråga om kettlebell eller att lyfta frågar jag Betty, har jag en om kost frågar jag Sophia eller Rebecca, löpning Ida,  rehab och prehab Louise och pulsträning på hög nivå Johanna. Lovisa håller ihop och coachar oss. Det är världens bästa skola samtidigt som det är jobb. Fast det känns inte som jobb. De som blir coachade av oss är nämligen också himla sköna.

IMG_1665-0.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s