Ta hand om baksidan

Träning

rumpan

Bild lånad av Lovisa från Wenngarn där vi hade konferens med Lofsangruppen i september

Jag får ofta höra lite skämtsamt att jag måste träna rumpan mycket då jag har en markant bakdel på kroppen min. Och lite skämtsamt åt andra hållet kan jag kanske konstatera att jag kanske tränar rumpan mycket just för att jag har en fallenhet för det. Det är helt enkelt lättare att få kontakt med baksidan om man har något där bak som hjälper till med tyngden.

Styrkelabbet skrev igår om hur du kan träna rumpan på bästa sätt och jag kan konstatera att samtliga övningar ingår i min standardträning. Läs här.

Imorse hann jag med ett morgonpass (bästa!) och det blev:

3X5 marklyft uppvärmning

3X5 tunga marklyft

3X7 tunga goodmornings med skivstång

4Xså många jag klarade, tunga höftlyft med skivstång

Genom att jag vilar länge mellan de tunga marklyften (för att använda samma muskelfibrer i varje lyft och inte rekrytera nya) så tar ett sånt här pass ganska lång tid. Ända nackdelen. Då får en passa på att öva mindfulness eller som idag, ligga på en rulle och mjuka upp kroppen.

Annonser

2 reaktioner på ”Ta hand om baksidan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s