Matiga sallader

Erdoderdo

En sak som Sara Tilling lärde mig när hon bodde hos oss för ett par år sen, är att ha färdig råkost i kylen under en vecka. En färdigskuren sallad med vitkål, blomkål, spenat, morot håller sig flera dagar i kylskåpet om det inte är någon dressing på eller någon fuktig grönsak som tomat och gurka. Skitbra att ha inför en vecka med hungriga och trötta barn som ska hämtas från förskola och skola. Addera en matig, ljummen och proteinrik baljväxt som linser eller bönor så har du en riktigt bra bassallad som ger mättnad länge. Min favorit just nu är frysta edamamebönor. Idag fick jag en påse belugalinser av min mamma. De ätes gärna al dente, marinerade. Ska testas så fort som möjligt.

Medan jag lagar middag brukar jag servera morotsstavar eller bönor i småskålar till kidsen som då gärna chillar framför barnteve eller går loss i sitt rum. Uppskattas och jag har som tur är fått barn som tycker om grönsaker, säkert har förskolan bidragit med positiv matinspiration.

IMG_2315.JPG
En typisk Clara-middag med råkost, rotfrukter, kyckling och fetaost.

I helgen har jag och barnen varit hos min mamma i Vällingby och tagit det lugnt inne, sprungit av oss i parken, sniffat höstlöv och druckit kaffe (jag).

IMG_2297.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s