Eleiko PT

Jobb, Träning

IMG_2627.JPG

IMG_2625.JPG

IMG_2626.JPG

IMG_2619.JPG

IMG_2620.JPG

Efter en månads distansstudier var det i helgen dags för den första liveträffen på Eleikos PT-utbildning. Tre dagar 8-17 har vi kört nu och jag är redan övertygad om att det här är Sveriges bästa utbildning för personliga tränare.

Vi är ett gäng på 26 elever, alla med olika bakgrund och förutsättningar. Vi har crossfitatleter, fotbollsspelare, MMA-utövare, styrkelyftare och hockeyspelare i klassen. Bland annat. Alla har något att bidra med och lärarna är grymma.

Vi har i tre dagar gått igenom anatomi, knäböj, mobilitet (en del), marklyft och utfall. Vi har fokuserat mycket på den coachande rollen och att öva i grupper och par på att träna varandra.

Allting utgår från Eleikos grundfilosofi där kroppens rörelser står i centrum. Rörelser som vi utför varje dag i vardagen och som därför har ett syfte varför vi vill göra dem i gymmet.

Just nu snurrar mängder med information i mitt huvud. Min kunskap har under dagarna ömsom bekräftats och ömsom tagits ner på jorden. Redan snurrar nya programmeringar och angreppssätt på min och andras träning i huvudet. Att få konstruktiv feedback i hur jag coachar och att få ge till andra är oerhört värdefullt. Målet är att vi i varje moment ska kunna svara på frågan: varför? Varför har vi valt det upplägg och de rörelser vi valt, och i vilket syfte. Jag längtar redan efter nästa helg.

Annonser

4 reaktioner på ”Eleiko PT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s