Caroline om Paleo i Sydsvenskan

Erdoderdo

2015/01/img_3211.png
Faksimil från Sydsvenskan.se

Jag har tidigare skrivit om min vän och teamkollega i Lofsangruppen Caroline som är läkare. Hon har även gjort världens första långtidsstudie på Paleo, eller sk stenålderskost, och här är en artikel om hennes syn på dieten. Det hela är enkelt men ack så svårt ändå för de flesta:
– Ät mer näringsrik mat och mindre skräpmat
– Rör på dig
– Sov så bra du kan

Personligen tycker jag att fördelarna med Paleo är tänket om att äta bra och naturlig mat som inte är processad. Nackdelarna är att det är ganska miljökrävande med både högt köttintag och dyra råvaror från alla delar av jorden.

Ett gammalt klipp nedan från TedX 2013 är när forskaren Christina Warinner berättar vad stenåldersmänniskor egentligen åt (mest gräs), och att det antagligen var så att vi åt väldigt säsongs- och platsbaserat. Vi som bodde här uppe åt en sak och de som bodde i Afrika en annan. Och det är ju fortfarande det som är bäst för miljön, att äta det säsongsbetonade och närodlade.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s