Tips om rörlighetskvinnor

Träning

Jag har sen ett tag kört mycket mobilitetsträning för att bli skottsäker som vår lärare på Eleiko, Erik Börjesson alltid säger (kolla in hans Instagram). Det började med ett konstaterande att bröstryggen var sådär, för att sedan förstå att alla kardinalleder (som Linus Johansson, Friskgymnasten kallar dem); bröstrygg, höfter, knäleder och fotleder påverkar varandra och gör att skevheter tas ut någon annanstans än där symptomet sitter. En fotbollsspelare som pajar sitt ledband kan mycket väl ha stela fotleder som inte klarar snabba riktningsförändringar.

Som PT kan jag inte behandla ditt onda knä utan det får en terapeut göra, men jag kan hjälpa dig med din höft och dina fotleder och det kan mycket väl vara där knäproblemen kommer ifrån.

Själv vill jag ju bli stark som en björn och för att komma förbi vissa platåer behöver jag bli mer flexibel i kroppen. Skottsäker.

Jag kör sen ett tag 30 minuter rörlighet om dagen. Det kan vara bara att jobba med mitt sitt (knäböj), det kan vara höfter, det kan vara bröstrygg eller fotflexion. Variation. Passar bra en stund på kvällen medan barnen ligger för att somna. Igår denna cirkel för att öppna höften:

Jag följer numer rörlighetsförespråkare som Ido Portal, Kelly Starret med Mobility WOD, en massa bra folk på Instagram (Einar Svindland, Joakim Andersson, massa amerikaner och barstars). Men nu undrar jag:

Var är brudarna?

Jag hittar yogakvinnor. Men den här mobilitetsrörelsen verkar bara vara män som kör? Så jag efterlyser nu: var är kvinnorna? Jag vill gärna följa dem. Precis som med styrke- och tyngdlyftning gillar jag att inspireras av kvinnor och kan lättare relatera till dem. Nu söker jag mobilitetskvinnor. Tipsa mig! Finns inga? Lets do it!

IMG_3608
Min dag startade när gymmet öppnande med marklyft och militärpress. Sedan en promenad till jobbet. Ljuvligt med sol och bästa starten på dagen!

Annonser

En reaktion på ”Tips om rörlighetskvinnor

  1. Det har du rätt i! Kör också mycket rörlighet och instruerar i soma och följer många yogis (och yoginis som jag lärt mig det heter, vem hade trott det fanns genus inom yoga också) på instagram men inga med det här fokuset du letar. Ser fram emot vad du hittar! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s