High on life, Dora och träning

Erdoderdo

Jag hade tänkt blogga igår om att jag var helt high on life efter en perfekt helg med Dora-premiär med Loppi och Nicolodeon på Zita för barnen (Dora har fyllt tio år), tretimmarsträning med lyfta och konditionstest med Lovisa och Johanna, och pulled beef med texmextillbehör, bebisbesök hos brorsan etcetera. Men så var våra barn i sitt esse klockan 21 igår och klockan blev för mycket. 

Istället frågar jag er: företagsbil, privat, leasa, köpa – Styrkebyrån goes national och jag undrar om ni har några tips till mig angående bilinförskaffning? 🙈🙈🙈

Happy monday!

Annonser

4 reaktioner på ”High on life, Dora och träning

 1. RevisorLinda här 🙂 Kör du AB eller enskild firma? Om AB så är leasing absolut aktuellt, en kostnad varje månad. Tidsbegränsat. Köper du bil på firman måste den upp som en tillgång och avskrivningar skall göras varje år etc.
  Oavsett, var uppmärksam på hur det påverkar dig privat kostnadsmässigt om du kör bilen utanför jobbet. Ev bilförmån etc.
  Körjournaler som skall upprättas, finns digitala iofs som är riktigt bra och som läses in direkt i bokföringsprogrammet…
  Leasing är ju då för helt ny bil, det andra kan vara intressant om du köper en begagnad.

  Maila mig om du undrar mer!

  1. Tack! Kommer gå över till AB i vår. Det negativa med leasing verkar vara bindningstiden – tre år! Blir kanske en privat köpt bil istället, verkar lite krångligt 😃

 2. Jag har leasat bil i både enskild firma och sedan lagt över till AB. Sjukt smidigt. Allt rörande bilen som däckbyte/förvaring, reparationer, tvätt och parkering blir avdragsgillt. Tar du bensinen privat slipper du nitisk körjournal och skriver endast då du kör i tjänst. Så länge du förmånsbeskattar vilket, nästan, krävs om inte Skatteverket ska dra öronen åt sig om man inte har enlikvädig bil privat.
  Jag har aldrig ångrat min leasing och jag kör ca 2000 mil/året. Kolla med Passat som ligger bra till i förmånsbeskattning.

  Skulle du ångra dig, få ändrade förhållanden osv är det ju bara att avbryta avtalet och lämna tillbaka bilen.
  Börja med att gå runt och jämföra hos olika tillverkare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s